Puolen vuoden käyttökokemukset Royal Nature Ion balanced luonnonmukaisesta riuttasuolasta.

Viikottain vettä on vaihdettu n. 10 % ja Royal Naturen balling aineita menee dosing pumpulla altaaseen tasaiseen tahtiin. Vesiarvot ovat pysyneet vakaina ja ravinnepitoisuus on erittäin matala. Kasvu näkyy kaikissa koralleissa ja erityisessä seurannassa on ollut tämä violetti Stylophora. Myös acroporat ja montiporat kasvavat hyvin. Altaassa on myös Condylactis Gigantea vuokko, joka on venynyt mukavasti vajaassa puolessa vuodessa. Valitettavasti vuokosta ei saa oiken kuvaa kun asustaa altaan takaosassa.

Veden vaihdot sijoittuvat luonnollisesti viikonloppuihin. Aina veden vaihdon jälkeen korallit tuntuvat kasvavan selvästi nopeammin, mikä kuvastaa suolan sisältämien hivenaineiden tehoa. Olen vaihtanut 8-12% vettä viikottain. Korvausvetenä käytämme RO-vettä johon suola lisätään.

Jatkamme suolan käyttöä ja vedenvaihtorytmiä tästäkin eteenpäin. On mielenkiintoista nähdä mitä tapahtuu seuraavien puolen vuoden aikana.

Vastaa